DVADESET I ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU – 15. rujna 2019.

1. Slavimo Dvadeset i četvrtu nedjelju kroz godinu. Na misi u 9 sati je zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine. Od ove nedjelje započinjemo redovito slavlje svetih misa na našim filijalama kao i u bolničkoj kapeli.

2. U ponedjeljak je godišnje Euharistijsko klanjanje u župi sv. Marka Evanđeliste – Markovac Našički, a svečana sveta misa je u 11:00 sati.

3. U utorak slavimo blagdan Rana našeg sv. Oca Franje. Pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom je u 18:15.

4. U petak u 20 sati je susret Frame u samostanskoj dvorani. Pozivamo mlade koji žele, posebno osmaše i srednjoškolce, da se pridruže ovoj zajednici mladih koja se okuplja svakog petka u našem samostanu.

5. U subotu slavimo blagdan sv. Mateja Evanđeliste. Proštenje je u Breziku i u Londžici, gdje su svečane svete mise u 11:00 sati.
Povodom Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja grada Našica u 17:45 kod spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” bit će polaganje vijenaca i molitva, a potom u 18:30 sv. misa za poginule branitelje u obrani Našica: Branka Glavaša, Slavka Maroda i Antuna Sertića.
U subotu, s početkom u 9:30 sati, u Požegi se održava Biskupijski dan prigodom 22. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenje njezina biskupa, dan na kojem će se okupiti svećenici, vjeroučitelji, članovi župnih ekonomskih i pastoralnih vijeća, čitači, članovi molitvenih zajednica, crkvenih udruga i pokreta. Istoga dana u 20 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc (Grabrik) bit će glazbeno-duhovni program “Otvorite vrata Kristu 2019.” za mlade na kojem će nastupiti poznati izvođači duhovne glazbe.
U subotu je liturgija kvatri, dan molitve i pokore za svećenička i redovnička zvanja. U 10 sati je proba dječjeg pjevačkoga zbora a poslije večernje mise je redovito Euharistijsko klanjanje.

6. Sljedeća nedjelja je Dvadeset i peta kroz godinu. U 16:30 sati bit će redovita mjesečna skupština OFS-a. U bolničkoj kapeli pod misom u 16:30 blagoslovit ćemo kip sv. Padra Pia iz Pietrelcine.

7. U listopadu započinjemo sa župnim vjeronaukom i katehezama za djecu, odrasle i katekumene. Odrasli koji nisu primili sakramente kršćanske inicijacije – krštenje, pričest i potvrdu, a žele ih primiti, neka se prijave u župni ured. O Točnom vremenu početka saznat ćete kroz župne obavijesti.

8. U subotu 28. rujna je župno hodočašće u Mariju Bistricu, polazak je u 5:00 sati ujutro, cijena karte je 120 kuna. Zainteresirani neka se prijave u župni ured.

9. Zahvaljujemo na dosadašnjoj materijalnoj pomoći za obnovu crkve. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu MAK.