DEVETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU ‐ 11. kolovoza 2019.

1. Slavimo Devetnaestu nedjelju kroz godinu. Ujedno je i blagdan sv. Klare Asiške koji se svečano slavi kod sestara klarisa u Požegi gdje svetu misu u 10.30 sati predvodi mjesni biskup.

2. U ponedjeljak, na prvi dan trodnevnice za Veliku Gospu, u našoj Župi ponovno gostuje misionar iz Kolumbije Marino Restrepo. U 17 sati održat će prvo predavanje na temu: “Uloga Blažene Djevice Marije u duhovnom boju” a poslije večernje mise drugo predavanje na temu “Čistilište”. Svakog dana trodnevnice molimo krunicu u 18 sati.

3. U četvrtak slavimo zapovijedani blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije – Veliku Gospu. Svete mise su u našoj župnoj crkvi po nedjeljnom rasporedu, a procesija s kipom Bl. Dj. Marije oko crkve i samostana je nakon svete mise u 9:00 sati. Toga dana je Biskupijsko hodočašće obitelji s brojnom djecom u Voćin gdje blagdansku sv. misu u 11 sati predvodi dijecezanski biskup.

4. U subotu je redovito Euharistijsko klanjanje poslije večernje sv. mise.

5. Sljedeća nedjelja je Dvadeseta kroz godinu.

6. Do kraja kolovoza traju akcije Žetva “Podijeli svoj kruh s gladnima” kojom se prikupljaju živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebnije u našoj Župi.

7. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani “Emaus” započinje 9. rujna ove godine u 19:30 sati. Sljedeći tečaj je u veljači 2019. godine.

8. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u materijalnoj obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno ljetni dvobroj Glasa Koncila s prigodnim temama za blagdan Velike Gospe.