SEDAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 28. srpnja 2019.

1. Slavimo Sedamnaestu nedjelju kroz godinu.

2. U ponedjeljak poslije večernje mise je sastanak liturgijskih čitača u samostanskoj dvorani.

3. U utorak u 18.15 je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom.
U 19.15 u dvorani “Emasu” bit će pouka za kumove i roditelje koji će sljedeći mjesec krstiti svoju djecu u našoj Župi.

4. U petak u Franjevačkom redu slavimo blagdan Bl. Dj. Marije Anđeoske – Porcijunkule. Sv. mise su u 7, 9, i 18.30 sati. Za taj blagdan Crkva je odobrila dar potpunog oprosta koji se može primiti uz određene uvjete – potrebno je pohoditi crkvu, ispovjediti se, pričestiti pod misom i izmoliti Očenaš, Vjerovanje i molitvu na nakanu Svetog Oca.

5. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u mjesecu. U subotu u 18 sati je molitva sv. krunice i čin posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu. Poslije mise je redovito Euharistijsko klanjanje za duhovna zvanja.

6. Sljedeća nedjelja je Osamnaesta kroz godinu, ujedno i prva nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i darovima pomažemo odgojne ustanove. Sv. misu u 9 sati prikazujemo za sve dobročinitelje crkve i samostana.

7. Ima još slobodnih mjesta za župno hodočašće u Italiju od 3.-7. rujna. Na oglasnim pločama možete naći obavijesti o hodočašćima u Italiju i u Guadalupe u veljači sljedeće godine.

8. I dalje su u tijeku akcije Žetva “Podijeli svoj kruh s gladnima” kojom se prikupljaju živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebnije u našoj Župi.

9. Najavljujemo dolazak Marina Restrepa, misionara iz Kolumbije, koji će gostovati u našoj Župi 12. kolovoza. Detaljnije informacije nalaze se na plakatima na oglasnim pločama.

10. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u materijalnoj obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila koji prati aktualna događanja u Crkvi i društvu.