TRINAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 30. lipnja 2019.

1. Slavimo Trinaestu nedjelju kroz godinu. Na župnoj misi u 11 sati svoju mladu misu proslavit će vlč. Mihael Sokol iz Našica, zaređen 22. lipnja u Beogradu za svećenika Beogradske nadbiskupije.
Ove nedjelje slavimo Papin dan, molimo za papu Franju i skupljamo novčane priloge za potrebe “Apostolske Stolice”, tzv. “Petrov novčić”.

2. U ponedjeljak poslije večernje mise je susret čitača u samostanskoj dvorani.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Poslije večernje mise u 19:15 u vjeronaučnoj dvorani bit će krsna pouka za kumove i roditelje koji će sljedeći mjesec krstiti djecu u našoj župi.

4. U srijedu je blagdan sv. Tome apostola.
5. U petak slavimo slavenske apostole sv. Ćirila i Metoda, zaštitnike Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, a spominjemo se i 22. godišnjice utemeljenja Požeške biskupije i imenovanja njezinog prvog biskupa.
6. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u mjesecu.
7. U subotu u 18 sati je molitva sv. krunice i čin posvete obitelji i vjernika Bezgrešnom Srcu Marijinu, a poslije večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje za duhovna zvanja.
8. Sljedeća nedjelja je Četrnaesta kroz godinu. Ujedno je i prva nedjelja u
mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa. Svetu misu u 9:00 sati prikazujemo za sve dobročinitelje naše crkve i samostana.
Od sljedeće nedjelje nema svetih misa u bolničkoj kapeli i na filijalama, osim u Donjoj Motičini.
9. U suradnji s hodočasničkom agencijom “Mihael” iz Varaždina naša župa organizira izvanredno hodočašće Gospi od Guadalupe u Meksiku, od 16 -24.02.2020. godine. Detaljnije informacije možete naći oglasnim pločama.
10. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u materijalnoj obnovi naše crkve i samostana.
Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu Mali Koncil- Mak.