DVANAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 23. lipnja 2019.

1. Slavimo Dvanaestu nedjelju kroz godinu. Mjesečna skupština Franjevačkog svjetovnog reda je u 16.30 sati.
U 18 sati na groblju u Slatinskom Drenovcu slavi se sv. misa za žrtve komunističkog režima poslije 2. svjetskog rata. Misu predvodi biskup Antun Škvorčević.

2. U ponedjeljak je svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja, proštenje je u Crncu.

3. U utorak naša župa hodočasti na Trsat, polazak je u 3 sata ujutro.
U Požegi je biskupijski susret ministranata, polazak za ministrante koji su se prijavili je u 8.15 ispred crkve.
U utorak je Dan državnosti, u 18 sati ispred spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” bit će polaganje vijenaca i molitva za poginule hrvatske branitelje, a večernju sv. misu prikazat ćemo za Domovinu. Pobožnost na čast sv. Antunu je u 18.15 sati.

4. U srijedu u Donjoj Motičini je ispovijed vjernika i bolesnika, dopodne u 8:30 sati, a poslijepodne u 17 sati. Susret molitvene zajednice je poslije večernje svete mise.

5. U četvrtak su zavjetni dani u Zoljanu i Donjoj Motičini. U Donjoj Motičini zavjetna sv. misa je u 9 sati, a u Zoljanu u 17 sati.

6. U petak slavimo blagdan Presvetog Srca Isusova. Svete mise su u župnoj crkvi u 7:00, 9:00 i 18:30 sati. U Donjoj Motičini je zavjetni dan, procesija od kapelice Srca Isusova kreće u 10:30 sati, a potom je sveta misa u crkvi Svih Svetih koju će predslaviti fra Vedran Kos, prošlogodišnji mladomisnik iz Orahovice.

7. U subotu je svetkovina svetih Petra i Pavla. Proštenje je u Ceremošnjaku i u župi Bokšić gdje su svete mise u 11 sati. U župnoj crkvi sv. mise su u 7, 9 i 18.30 sati.
Poslije večernje mise je Euharistijsko klanjanje.

8. Sljedeća nedjelja je Trinaesta kroz godinu. Na župnoj misi u 11 sati svoju mladu misu proslavit će vlč. Mihael Sokol iz Našica, zaređen 22. lipnja za svećenika Beogradske nadbiskupije. Mladomisnika preporučamo u molitve.
Sljedeće nedjelje molimo za papu Franju i skupljamo novčane priloge za potrebe “Apostolske Stolice”, tzv. “Petrov novčić”.

9. Sljedeće nedjelje bit će još svete mise na filijalama u Zoljanu, Seoni, Breziku, i Donjoj Motičini. U srpnju i kolovozu pa sve do druge nedjelje u rujnu nema svetih misa u bolničkoj kapeli, niti na filijalama, osim u Donjoj Motičini.

10. Krsna pouka za roditelje i kumove bit će u utorak 2. srpnja u 19:15 sati.

11. Zahvaljujemo na potpori članovima Frame koji su u humanitarnoj akciji za sudjelovanje na framaškom hodu prije dva tjedna skupili 4313 kuna.
Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u materijalnoj obnovi naše crkve i samostana.
Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila.