PEDESETNICA – DUHOVI 9. lipnja 2019.

1. Slavimo svetkovinu Duhova, završetak je vazmenog ciklusa crkvene ili liturgijske godine. Proštenje je u Gornjoj Motičini i u susjednoj župi Feričanci gdje su svete mise u 11 sati.
Ove nedjelje članovi Frame imaju prodajnu akciju za sudjelovanje na ovogodišnjem Franjevačkom hodu.
Poslije večernje svete mise članovi zbora Snaga Duha povodom 9. godišnjice osnutka održat će u crkvi duhovni program i molitvu za članove zbora i cijelu župnu zajednicu.

2. U ponedjeljak slavimo blagdan Marije Majke Crkve, svete mise su u 7, 9 i 18.30 sati. Započinje trodnevnica za blagdan sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika naše Župe, koju će predvoditi fra Krunoslav Kocijan, franjevac iz Zagreba. U 18 sati molimo Večernju molitvu iz Časoslova Božjeg naroda, a zatim slijedi antunovska pobožnost.

3. U srijedu u 15 sati u bolničkoj kapeli bit će molitva za bolesnike. Neće biti susreta molitvene zajednice.

4. U četvrtak slavimo svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika naše Župe i Grada. Svete mise su u 6:00, 7:00, 9:00 (nakon koje je procesija), 11:00, 17:00 (s blagoslovom djece i ljiljana kada zahvaljujemo za kraj školske i vjeronaučne godine) i u 18:30. Svetu misu u 9:00 sati predvodit će fra Tonio Vučemilović, a prenosit će radio Našice. Ispovijedamo od 5:30 sati. Na sam blagdan može se primiti dar potpunog oprosta uz određene uvjete koje propisuje Crkva.
Volonteri Caritasa imat će tijekom cijelog dana prodajnu akciju.

5. U petak je redoviti susret Frame u 20:00 sati u samostanskoj dvorani.

6. U subotu je sveta misa u 11:00 sati na Crnom potoku za žrtve ubijene nakon Drugoga svjetskog rata na tom mjestu. Neće biti jutarnje svete mise u 7 sati. Planinarska Sekcija sv. Bernarda organizira križni put od Našica do Crnog potoka. Polazak je u 7:00 sati od križa na trgu pokraj naše crkve. Poslije večernje svete mise je redovito Euharistijsko klanjanje.

7. Sljedeće nedjelje slavimo Presveto Trojstvo. Proštenje je u Čačincima gdje je sveta misa u 11:00 sati.

8. U ponedjeljak 17. lipnja bit će izlet ministranata u Ilok i Šarengrad.

9. U subotu 22. lipnja u Beogradu će za svećenika Beogradske nadbiskupije biti zaređen vlč. Mihael Sokol iz Našica. Župa će organizirati prijevoz na slavlje ređenja, zainteresirani za sudjelovanje na svećeničkom ređenju mogu se javiti u župni ured.

10. U utorak 25. lipnja organiziramo hodočašće na Trsat. Polazak će biti u 3 sata ujutro, a cijena karte 170 kuna. Prijaviti se možete u župnom uredu.

11. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – MAK.