ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA – 12. svibnja 2019.

1. Slavimo Nedjelju Dobrog Pastira – Svjetski dan molitve za duhovna zvanja. U našoj je Biskupiji skupljanje milodara za pomoć siromašnim bogoslovima i sjemeništarcima kao i za druge potrebe u promicanju duhovnih zvanja.  

Slavlje Prve svete pričesti je na našim filijalama u Breziku, Zoljanu, Seoni i Donjoj Motičini.

U sklopu Dana franjevačke kulture poslije večernje mise mješoviti pjevački zbor HKD “Lisinski” održat će koncert povodom 130. utemeljenja Društva.

2. U ponedjeljak je blagdan Gospe Fatimske, u župi Velimirovac je proštenje i slavlje 15 godina Župe, sv. misu u 11 sati predvodi biskup Antun Škvorčević.

U 19.30 u izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice dr. sc. Robert Skenderović održat će predavanje “In memoriam – o. Franjo Emanuel Hoško, istraživač povijest slavonskih i našičkih franjevaca”.

3. Utorkom je u tijeku pobožnost trinaest utoraka u čast sv. Antunu, pobožnost započinje u 17:45 sati. Probe pjevanja naših zborova su poslije večernje mise.

4. U srijedu se slavi sv. Izidor, zaštitnik poljodjelaca. Sv. misa je u Crnoj Kladi u 16 sati, organiziran je besplatan prijevoz autobusom sa parkirališta ispred crkve, polazak je u 14.45.

U bolničkoj kapeli u 15 sati je molitva za bolesnike i mogućnost ispovijedi i razgovora s bolničkim kapelanom.

Poslije večernje mise je susret molitvene zajednice.

5. U četvrtak u 9:00 sati i poslijepodne u 15:00 sati je ispovijed ovogodišnjih krizmanika, njihovih roditelja i kumova. U 19.00 u dvorani “Emaus” bit će ispit za krizmanike, a poslije toga proba u crkvi. Neće biti Biblijskog sata.

6. U petak je slavlje sv. Potvrde u župi Đurđenovac. Susret Frame je u 20 sati.

7. U subotu u 10:00 sati je slavlje sv. Potvrde u našoj Župi, predvoditelj sv. mise i krizmatelj bit će prepošt požeškog Stolnog kaptola Ivica Žuljević.

8. Sljedeće nedjelje slavimo Petu vazmenu nedjelju. Mjesečna skupština OFS-a bit će u 16.30 sati.

U župnoj crkvi poslije večernje svete mise bit će predstavljanje knjige mr. sc. Miroslave Hadžihusejnović Valašek “Hodi k meni, puče dragi: hrvatske duhovne pjesme franjevačkih rukopisnih kantuala prve polovice 18. stoljeća.”

9. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Poslužite se vjerskim tiskom, preporučamo Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – MAK.