DRUGA VAZMENA NEDJELJA – 28. travnja 2019.

1. Slavimo Drugu vazmenu nedjelju i blagdan Božjega Milosrđa. U bolničkoj kapeli poslije mise u 16.30 sati bit će blagoslov velike oltarne slike Milosrdnog Isusa.

2. U ponedjeljak u 19.30 u samostanskoj dvorani je susret bračnih parova Župne zajednice obitelji.

3. U utorak u 18.15 je pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom. U 19.15 je pouka za kumove i roditelje koji će sljedeći mjesec krstiti djecu u našoj Župi.

4. U srijedu 1. svibnja je spomen sv. Josipa Radnika. U kapelici sv. Josipa na Šipovcu sveta misa je u 11 sati. U Đurđenovcu je župno godišnje Euharistijsko klanjanje.
Naša župa hodočasti u nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu. Polazak za hodočasnike je u 5 sati s parkirališta ispred crkve.
U 18 sati molitvom krunice započinju svibanjske pobožnosti. Poslije večernje mise je susret molitvene zajednice.

5. U četvrtak započinju ovogodišnji Dani franjevačke kulture u Našicama. U 19.30 u izložbenom salonu Zavičajnog muzeja prof. Vladimir Matek održat će predavanje “Povijest župe jaseničke i obitelji Matek: ususret knjizi o 100. obljetnici naseljavanja Brezika”. Neće biti Biblijskog sata.

6. Ovaj tjedan nastavljamo sa župnom katehezom za prvopričesnike i krizmanike, u utorak za vjeroučenike OŠ “Kralja Tomislava”, a u četvrtak za vjeroučenike OŠ “Dore Pejačević”.

7. U petak u 19 sati, poslije večernje mise, u crkvi je proba pjevanja ovogodišnjih prvopričesnika. Susret Frame je u 20 sati. Slavlje sv. Potvrde je u župi Orahovica.
Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u mjesecu.

8. U subotu je hodočašće školaraca u Voćin, polazak je 8.45 sati.
U 9 sati je ispovijed prvopričesnika nakon čega je i njihova generalna proba.
U subotu je spomen sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Sv. misa je u 11 u Rozmajerovcu. Na večernjoj svetoj misi molit ćemo za vatrogasce u Našicama. Poslije večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje za duhovna zvanja.

9. Sljedeća nedjelja je Treća vazmena, ujedno i prva u mjesecu svibnju. Na misi u 9 sati bit će slavlje Prve svete pričesti.

10. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje 6. svibnja u 19:30 sati. Sljedeći tečaj bit će u rujne ove godine.

11. Župa i Hrvatsko katoličko liječničko društvo podružnica Našice organiziraju hodočašće u svetišta Italije od 3-7. rujna. Cijena je 2750 kuna.

12. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Poslužite se vjerskim tiskom, preporučamo Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – Mak.