NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA – 14. travnja 2019.

1. Slavimo Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnica, početak Velikog tjedna. Pobožnost križnog puta je u Aleji lipa u 15 sati. Ispovijed u bolničkoj kapeli je od 15:30. Nakon večernje svete mise pjevačka skupina folklorne sekcije HKD Lisinski održat će u našoj župnoj crkvi koncert korizmenih napjeva “Stala Majka pod Raspelom”.

2. U utorak u 16:00 sati je velika ispovijed u našoj župnoj crkvi.
U 18.15 je pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom.

3. U četvrtak, petak i subotu molimo Jutarnju iz Časoslova u crkvi u 7:00 sati.

4. Na VELIKI ČETVRTAK slavimo dan ustanovljenja Euharistije i svećeničkog reda. U požeškoj katedrali je sveta misa posvete ulja u 10:00 sati. Misa večere Gospodnje u našoj župnoj crkvi bit će u 18:30 sati, a getsemanska ura klanjanja bit će od 20-21 sat. Poslije Getsemanske ure nastavit će se molitva bdijenja i klanjanja sve do petka u 17 sati, a u molitvi pred Presvetim svakog sata izmjenjivat će se molitelji koji će čitati tekstove iz knjige “Sati Muke Gospodina našega Isusa Krista”. Na ovaj način želimo se i ove korizme uključiti u Papinu molitvenu inicijativu: “24 sata za Gospodina”.
Na VELIKI PETAK spominjemo se Isusove muke i smrti. Obvezatan je post i nemrs. Križni put će biti u župnoj crkvi u 9:00 sati, a obredi započinju u 17:00 sati. Sva milostinja Velikog petka ide za sveta mjesta u Isusovoj domovini.
Na VELIKU SUBOTU spominjemo se Isusova boravka u grobu. Nema nikakvih obreda, a tijekom dana možete posjetiti Božji grob.
VAZMENO BDIJENJE: započinje u subotu u 21:00 sat ispred crkve blagoslovom ognja. Ponesite svijeće za obnovu krsnih obećanja.

5. Sljedeće je nedjelje svetkovina Kristovog uskrsnuća – Uskrs. Mise su po nedjeljnom rasporedu osim što nema mise u bolničkoj kapelici. Misu u 11 sati prenosi Radio Našice.
Blagoslov jela bit će na Vazmenom bdijenju i na jutarnjim svetim misama.

6. Na Veliki petak započinjemo u našoj Župi devetnicu Božjemu milosrđu. Od Uskrsnog ponedjeljka svaku večer u župnoj crkvi u 18:00 sati molit ćemo zajedno krunicu i zazive Božjemu milosrđu.

7. Župna zajednica obitelji organizira hodočašće u nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu 1. svibnja. Cijena karte je 160 kuna (uključen ručak), prijaviti se možete u župnom uredu.

8. Tečaj priprave za crkveni brak bit će od 6-10. svibnja ove godine.

9. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Poslužite se vjerskim tiskom.