MOLITVA ZA MIR U SVIJETU U ČETVRTAK U 21 SAT

0001-212x300

Vapaj Gospe Fatimske da se žrtvujemo za grešnike te da molimo za mir i obraćenje ujedinit će vjernike diljem svijeta u četvrtak u 21 sat po hrvatskom vremenu. Uključimo se!
Župa u Fatimi u četvrtak 4. travnja 2019. slavi stogodišnjicu rođenja za nebo jednog od vidioca, danas sveca, pastirića Franje Marta. Stoga su pokrenuli projekt kojim bi se na sat vremena u molitvi za mir, za spas duša i kao naknadu svetim srcima Isusa i Marije ujedinilo što više kršćana diljem svijeta.  Projekt je podržao i blagoslovio mjesni biskupi Antonio dos Santos Marto. Preko radijskih i TV postajama poziv je upućen svim crkvama, župama i molitvenim zajednicama  da u isto vrijeme sklope ruke na molitvu i obraduju Blaženu Djevicu Mariju molitvom po njezinim nakanama. Organizatori tvrde da su s ovim ciljem ujedinili preko 40 marijanskih svetišta među kojima je i jedno od najpoznatijih i najvećih – Svetište Gospe Guadalupske.
U ovu molitvu uključit će se i naša Župa. U četvrtak u 21 sat pred kipom Gospe Fatimske koji ćemo za ovu priliku donijeti iz Zoljana gdje hodočasti po obiteljima, okupit ćemo se u župnoj crkvi i moliti krunicu za mir u svijetu, i po nakanama Gospe Fatimske,
Svi su dobrodošli!

fra Zoran