ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU – 3. veljače 2019.

1. Slavimo Četvrtu nedjelju kroz godinu ujedno i Dan života. Prva je nedjelja u mjesecu kada molimo za duhovna zvanja i novčanim prilozima pomažemo naše odgojne ustanove – sjemeništa.

U tijeku je devetnica za blagdan Gospe Lurdske, pobožnost započinje svakog dana molitvom krunice u 18 sati. Večernju svetu misu kroz pet dana, od nedjelje do četvrtka, kao i na sam blagdan predvodit će fra Zdravko Lazić, gvardijan u Zagrebu na Kaptolu. Tijekom devetnice skupljamo darove u naravi i novcu za naše franjevačko sjemenište.

2. U ponedjeljak nakon jutarnje mise u 7 sati i večernje mise u 18.30 bit će blagoslov grla po zagovoru svetoga Blaža, biskupa i mučenika.

3. U utorak je antunovska pobožnost u 17.45 sati. U 19.30 u vjeronaučnoj dvorani je susret članova Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća.

4. U srijedu poslije večernje mise je susret molitvene zajednice, a četvrtkom Biblijski sat.

5. U petak Frama ima svoj redoviti susret u 20 sati.

6. U subotu je proba dječjeg pjevačkog zbora u 10 sati. Poslije večernje mise je Euharistijsko klanjanje.

7. Sljedeće nedjelje slavimo Petu nedjelju kroz godinu, spomen bl. Alojzija Stepinca, ujedno i svjetski Dan braka. Na večernjoj misi imat ćemo obnovu bračnih zavjeta i blagoslov bračnih parova koji slave okrugle obljetnice braka (5,10,15…50,55,60). Pozivamo bračne parove koji slave obljetnice da se prijave župniku ili u župni ured.

8. Primili smo obavijest iz Biskupijskog ordinarijata da će slavlje Sv. potvrde u našoj Župi biti u subotu, 18. svibnja u 10 sati, a krizmatelj će biti delegat vlč. Ivica Žuljević. Slavlje Prve pričesti bit će 5. svibnja, a na filijalama 12. svibnja.

9. Požeška biskupija organizira Biskupijsko hodočašće putovima sv. pape Ivana Pavla II. u Poljsku, u uskrsnom tjednu od 23. do 27. travnja 2019. Cijena je 2700 kuna, a prijave se primaju do 15. ožujka.

10. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje 18. veljače ove godine u 19:30 sati. Sljedeći tečaj je u svibnju.

11. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Poslužite se vjerskim tiskom, preporučeno Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – MAK.