PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA – 2. prosinca 2018.

1. Slavimo prvu nedjelju došašća kojom započinje nova liturgijska godina. Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kada molimo za duhovna zvanja, a misnu nakanu u 9 sati prikazujemo za sve dobročinitelje crkve i samostana.
Nedjeljama u došašću volonteri župnog Caritasa organiziraju humanitarnu prodajnu akciju za pomoć najpotrebnijima u našoj Župi.
Poslije mise u 16.30 s blagoslovom Biblije u bolničkoj kapeli započet će prvo Biblijsko bdijenje u našoj Župi. Biblija će se čitati od početka do kraja, kroz pet dana i noći, a čitači će se izmjenjivati svakih pola sata.

2. U tijeku je devetnica za svetkovinu Bezgrješne, zadnja tri dana devetnice kao i misu na sam blagdan predvodit će fra Mate Bašić, franjevac iz Zagreba.

3. U ponedjeljak poslije večernje mise je susret čitača. U 19 sati u Slatini je susret članova župnih pastoralnih vijeća Slavonsko-podravskog arhiđakonata.

4. U utorak u 17.45 je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom. Probe pjevanja naših zborova su poslije večernje mise.

5. U srijedu poslije večernje mise je susret molitvene zajednice.

6. U četvrtak je spomen sv. Nikole Biskupa. Proštenje je u Podgoraču, gdje je sv. misa u 11 sati. Poslije večernje mise je Biblijski sat.

7. U petak je susret Frame u 20 sati. Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu.

8. U subotu slavimo svetkovinu Bezgrješnog Začeća Marijina. Svete mise su u 7.00, 9.00 i 18.30 sati. U 10 sati je proba dječjeg pjevačkog zbora. Nakon večernje svete mise je procesija sa svijećama oko samostana i crkve (ponesite svijeće za procesiju). Poslije procesije je uz kratku molitvu paljenje druge adventske svijeće na gradskom trgu.
U subotu u 11 sati u crkvi Krista Kralja u Beogradu za đakona beogradske nadbiskupije bit će zaređen Mihael Sokol iz Našica.

9. Sljedeća nedjelja je druga došašća. U 16.30 bit će redoviti mjesečni susret Franjevačkog svjetovnog reda.

10. U župnom uredu u uredovno vrijeme primamo misne nakane za sljedeću godinu. U sakristiji i župnom uredu možete nabaviti kalendare za sljedeću godinu. Stigao je i dvanaestlisni kalendar s motivima naše župne crkve.

11. Mise zornice u došašću započinju 10. prosinca.

12. Ispovijed bolesnika i starijih osoba u Našicama i Martinu bit će u ponedjeljak 10. prosinca pa vas molimo da ih prijavite u župnom uredu.

13. Hvala svima na materijalnoj pomoći u obnovi svetišta crkve. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila.