DVADESET I ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU – 16. rujna 2018.

1. Slavimo Dvadeset i četvrtu nedjelju kroz godinu. U Solinu je središnje slavlje Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji na kojem sudjeluju i vjernici iz naše Župe. U 16.30 je redovita mjesečna skupština OFS-a.

2. U ponedjeljak slavimo blagdan Rana našeg sv. Oca Franje.

3. U utorak je u 18.15 pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom.  

4. U petak slavimo blagdan sv. Mateja Evanđeliste. Proštenje je u Breziku i u Londžici, gdje su svečane svete mise u 11.00 sati. U Breziku će blagdansku misu predvoditi fra Vjenceslav Janjić iz Cernika.

Povodom Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja grada Našica u 17.45 kod spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” bit će polaganje vijenaca i molitva, a potom sv. misa za poginule branitelje u obrani Našica: Branka Glavaša, Slavka Maroda i Antuna Sertića.

U petak u 20 sati je susret Frame u samostanskoj dvorani. Pozivamo mlade koji žele, posebno osmaše i srednjoškolce, da se pridruže ovoj zajednici mladih koja se okuplja svakog petka u našem samostanu.

5. U subotu, s početkom u 9.30 sati, u Požegi se održava Biskupijski dan na kojem će se okupiti svećenici, vjeroučitelji, članovi župnih ekonomskih i pastoralnih vijeća, čitači, članovi molitvenih zajednica, crkvenih udruga i pokreta. Istoga dana u 20 sati ispred požeške katedrale bit će glazbeno-duhovni program za mlade na kojem će nastupiti poznati izvođači duhovne glazbe.

U subotu je liturgija kvatri, dan molitve i pokore za svećenička i redovnička zvanja. U 10 sati je proba dječjeg pjevačkoga zbora a poslije večernje mise je redovito Euharistijsko klanjanje.

6. Sljedeća nedjelja je Dvadeset i peta kroz godinu.

7. S prvim tjednom u listopadu započinjemo sa župnim vjeronaukom i katehezama za djecu, odrasle i katekumene. Odrasli koji nisu primili sakramente kršćanske inicijacije – krštenje, pričest i potvrdu, a žele ih primiti, neka se prijave u župni ured.

8. Najavljujemo župno hodočašće u Mariju Bistricu u subotu 13. listopada. Prijaviti se možete u župnom uredu a vrijeme polaska i cijenu objavit ćemo naknadno.

9. Zahvaljujemo na dosadašnjoj materijalnoj pomoći za obnovu crkve. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu MAK.