DEVETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 12. kolovoza 2018.

1. Slavimo Devetnaestu nedjelju kroz godinu. U svim župama naše Biskupije molimo za žrtve požara u Grčkoj i skupljamo milodare za pomoć nastradalima. Ove nedjelje započinje trodnevna priprava za Veliku Gospu, svake večeri u 18 sati molimo krunicu, a u 18.30 je sveta misa s prigodnom propovijedi.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 17.45 sati.

3. U srijedu slavimo zapovijedani blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije – Veliku Gospu. Svete mise su u našoj župnoj crkvi po nedjeljnom rasporedu, a procesija s kipom Bl. Dj. Marije oko crkve i samostana je nakon svete mise u 9:00 sati. Toga dana je Biskupijsko hodočašće obitelji s brojnom djecom u Voćin gdje sv. misu u 11 sati predvodi dijecezanski biskup.

4. U subotu je redovito euharistijsko klanjanje poslije večernje sv. mise.

5. Sljedeća nedjelja je Dvadeseta kroz godinu.

6. Do kraja kolovoza traju akcije Žetva “Podijeli svoj kruh s gladnima” kojom se prikupljaju živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebnije u našoj Župi te akcija prikupljanja starog papira za kupnju školskog pribora djeci iz siromašnih obitelji.

7. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani “Emaus” započinje 3. rujna ove godine u 19:30 sati. Sljedeći tečaj je u veljači 2019. godine.

8. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u materijalnoj obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno ljetni dvobroj Glasa Koncila s prigodnim temama za blagdan Velike Gospe.