OSAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 05. kolovoza 2018.

1. Ova nedjelja je osamnaesta nedjelja kroz godinu, ujedno i prva nedjelja u mjesecu kada molimo za duhovna zvana i pomažemo odgojne ustanove, a sv. misu u 9 sati prikazujemo za sve dobročinitelje crkve i samostana.
Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u 18 sati pred križem “Uskrsla Hrvatska” bit će molitva i polaganje vijenaca, a na večernjoj misi zahvaliti ćemo Bogu za slobodnu domovinu i moliti za poginule pripadnike Policijske postaje Našice Željka Kotriša i Marka Jakšića.

2. U ponedjeljak slavimo blagdan Preobraženja Gospodinova.

3. U utorak je u 18:15 pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom.

4. U petak je blagdan sv. Lovre, zaštitnika naše Biskupije i volontera Caritasa.

5. U subotu je blagdan sv. Klare Asiške, u Požegi u samostanu sestara klarisa sveta misa je u 18.30 sati. Poslije večernje mise je redovito Euharistijsko klanjanje.

6. Sljedeća nedjelja je Devetnaesta kroz godinu. U svim župama naše Biskupije molit ćemo za žrtve požara u Grčkoj i skupljati milodare za pomoć nastradalima. Sljedeće nedjelje započinje trodnevna priprava za Veliku Gospu, svake večeri u 18 sati molit ćemo krunicu, a u 18.30 je sveta misa s prigodnom propovijedi.

7. Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji održat će se 15. i 16. rujna 2018. godine u Splitu i Solinu pod geslom “Obitelj – izvor života i radosti”. Pozivamo roditelje s djecom, druge članove obitelji i sve koji žele sudjelovati na ovom susretu da se prijave najkasnije do utorka.

8. I dalje su u tijeku akcije Žetva “Podijeli svoj kruh s gladnima” kojom se prikupljaju živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebnije u našoj Župi te akcija prikupljanja starog papira za kupnju školskog pribora djeci iz siromašnih obitelji.

9. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u materijalnoj obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila koji prati aktualna događanja u Crkvi i društvu.