SEDAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 29. srpnja 2018.

  1. Danas slavimo Sedamnaestu nedjelju kroz godinu.

  1. U ponedjeljak poslije večernje mise je sastanak liturgijskih čitača u samostanskoj dvorani.

  1. U utorak u 18.15 je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom. U 19.15 u dvorani “Emasu” bit će pouka za kumove i roditelje koji će sljedeći mjesec krstiti svoju djecu.

  1.  U četvrtak u Franjevačkom redu slavimo blagdan Bl. Dj. Marije Anđeoske – Porcijunkule. Sv. mise su u 7, 9, i 18.30 sati. Za taj blagdan Crkva je odobrila dar potpunog oprosta koji se može primiti uz određene uvjete – potrebno je pohoditi crkvu, ispovjediti se, pričestiti pod misom i izmoliti Očenaš, Vjerovanje i molitvu na nakanu Svetog Oca.

  1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u mjesecu. U subotu u 18 sati je molitva sv. krunice i čin posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu. Poslije mise je redovito euharistijsko klanjanje za duhovna zvanja.

  1.  Sljedeća nedjelja je Osamnaesta kroz godinu, ujedno i prva nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i darovima pomažemo odgojne ustanove. Sv. misu u 9 sati prikazujemo za sve dobročinitelje crkve i samostana. Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti ispred križa “Uskrsla Hrvatska” u 18 sati bit će molitva i polaganje vijenaca a večernju misu prikazat ćemo za poginule pripadnike Policijske postaje Našice Željka Kotriša i Marka Jakšića.

  1. Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji održat će se 15. i 16. rujna 2018. godine u Splitu i Solinu pod geslom “Obitelj – izvor života i radosti”. Pozivamo roditelje s djecom, druge članove obitelji i sve koji žele sudjelovati na ovom susretu da se što prije prijave radi organizacije prijevoza i smještaja.

  1. I dalje su u tijeku akcije Žetva “Podijeli svoj kruh s gladnima” kojom se prikupljaju živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebnije u našoj Župi te akcija prikupljanja starog papira za kupnju školskog pribora djeci iz siromašnih obitelji.

  1. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u materijalnoj obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila koji prati i komentira aktualna događanja u Crkvi i društvu.