ČETRNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 08. srpnja 2018.

1. Slavimo Četrnaestu nedjelju kroz godinu. Franjevačka mladež ima humanitarnu prodajnu akciju za sudjelovanje na ovogodišnjem framaškom hodu.
U Orahovici u 11 sati u župnoj crkvi fra Vedran Kos će slaviti svoju mladu misu.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15.

3. U petak je blagdan Majke Božje Bistričke.

4. I dalje su u tijeku akcije Žetva “Podijeli svoj kruh s gladnima” kojom se prikupljaju živežne namirnice i higijenske potrepštine za najpotrebnije u našoj Župi te akcija prikupljanja starog papira za kupnju školskog pribora djeci iz siromašnih obitelji.
5. Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji održat će se 15. i 16. rujna 2018. godine u Splitu i Solinu pod geslom “Obitelj – izvor života i radosti”. Pozivamo roditelje s djecom, druge članove obitelji i sve koji žele sudjelovati na ovom susretu da se što prije prijave radi organizacije prijevoza i smještaja.

6. Slijedeća nedjelja je Petnaesta kroz godinu.

7. Prošli tjedan zasjedala je uprava Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda i donijela novi razmještaj u rasporedu neke braće i službi. Iz našeg bratstva fra Celzo Vlahović upućuje se na novu službu u Cernik, a mladomisnik fra Stjepan Hrkač ostaje u našem bratstvu u službi župnog vikara.

8. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u materijalnoj obnovi naše crkve i
samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila koji u novom broju donosi prilog o ovogodišnjim mladomisnicima.