TRINAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 1. srpnja 2018.

1. Slavimo Trinaestu nedjelju kroz godinu. Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa. Sv. misu u 9:00 sati prikazujemo za sve dobročinitelje naše crkve i samostana. Danas naša župa polazi na hodočašće u Asiz i Padovu, polazak je u 17 sati s parkirališta ispred crkve.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.
3. U četvrtak slavimo slavenske apostole sv. Ćirila i Metoda, zaštitnike Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, a spominjemo se i 21. godišnjice utemeljenja Požeške biskupije i imenovanja njezinog prvog biskupa.
4. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u mjesecu.
5. U subotu je u 18 sati molitva svete krunice i čin posvete obitelji i vjernika Bezgrešnom Srcu Marijinu, a poslije mise euharistijsko klanjanje za duhovna zvanja.

6. Sljedeća nedjelja je Četrnaesta kroz godinu. Članovi Franjevačke mladeži imat će humanitarnu prodajnu akciju za sudjelovanje na ovogodišnjem framaškom hodu.
U Orahovici u 11 sati fra Vedran Kos će slaviti svoju mladu misu.
7. Započela je akcija Žetva “Podijeli svoj kruh s gladnima” koju organizira Caritas Požeške biskupije u zajedništvu sa župnim Caritasima. U srpnju i kolovozu ove godine ne prikuplja se pšenica i brašno kao prošlih godina, nego živežne namirnice i higijenske potrepštine, sve prikupljeno ostaje na raspolaganju župnom Caritasu. Pozvani smo ovom akcijom izraziti kršćansku djelotvornu ljubav u pružanju pomoći najpotrebnijima.
8. Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji održat će se 15. i 16. rujna 2018. godine u Splitu i Solinu pod geslom “Obitelj – izvor života i radosti”. Pozivamo roditelje s djecom, druge članove obitelji i sve koji žele sudjelovati na ovom susretu da se što prije prijave radi organizacije prijevoza i smještaja.
9. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u materijalnoj obnovi naše crkve i
samostana. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak.