DVANAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 24. lipnja 2018.

1. Slavimo svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja, ujedno i Dvanaestu nedjelju kroz godinu. U nedjelju pred svetkovinu sv. Petra i Pavla molimo za papu Franju i skupljamo novčane priloge za potrebe “Apostolske Stolice”, tzv. “Petrov novčić”. Nakon večernje svete mise u 19.30 u dvorani “Emaus” bit će manifestacija Ivanjski krijes u organizaciji Udruge “DarNa” Našice. Ove nedjelje je proštenje i slavlje sv. Potvrde u župi Crnac na misi u 11 sati.

2. U ponedjeljak naša župa hodočasti na Trsat, polazak je u 3 sata ujutro. U ponedjeljak je Dan državnosti, u 18 sati ispred spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” bit će polaganje vijenaca i molitva za poginule hrvatske branitelje, a večernju sv. misu prikazat ćemo za Domovinu.

3. Utorkom je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18.15 sati.

4. U srijedu i četvrtak u našoj župi gostuje Marino Restrepo, misionar iz Kolumbije, svjedok Božje ljubavi i katoličke vjere diljem svijeta. U srijedu poslije večernje svete mise imat će u crkvi svjedočanstvo o osobnom iskustvu obraćenja, susretu s Isusom i o svom poslanju, a u četvrtak u 10.30 održat će predavanje na temu: Svećenički i bračni poziv.

5. U četvrtak je u Zoljanu zavjetna sv. misa u 17 sati. (četvrtak prije sv. Petra i Pavla).

6. U petak je svetkovina svetih Petra i Pavla. Proštenje je u Ceremošnjaku i u Bokšiću gdje su svete mise u 11 sati. U župnoj crkvi su mise u 7, 9 i 18.30 sati.

7. U subotu poslije večernje mise je euharistijsko klanjanje.

8. Sljedeća nedjelja je Trinaesta kroz godinu, ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa. Sv. misu u 9:00 sati prikazujemo za sve dobročinitelje naše crkve i samostana.

9. Sljedeće nedjelje bit će još sveta misa na filijalama u Zoljanu, Breziku, Granicama i u D. Motičini. U srpnju i kolovozu pa sve do druge nedjelje u rujnu nema svetih misa u bolničkoj kapeli, niti na filijalama, osim u Donjoj Motičini.

10. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u materijalnoj obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila.