IZLET MINISTRANATA U SL. BROD I ĐAKOVO

izlet_ist1

Na ovogodišnji izlet ministranata naše župe krenuli smo u ponedjeljak, 8:30 s trga ispred crkve. Nakon ugodne vožnje došli smo u Slavonski Brod gdje smo, nakon kratke šetnje uz Savu, došli u crkvu Svetoga Trojstva. Tamo smo slavili Svetu misu na kojoj smo zahvalili Bogu na ministrantskoj službi i na svim milostima koje smo primili u protekloj godini. Poslije mise razgledali smo crkvu s puno prekrasnih baroknih oltara i kipova svetaca. Također smo se slikali pred kipom svetoga Franje u klaustru.

Sljedeći na redu bio je posjet Tvrđi. Prošli smo i pokraj Franjevačke Katoličke gimnazije. Obišli smo Tvrđu te se uputili prema igralištu gdje smo imali mali odmor. Nakon puno igre krenuli smo na ručak. Ručali smo u McDonaldsu. S McDonaldsom smo završili izlet u Slavonskom Brodu te smo krenuli u Đakovo. Kada smo ulazili u Đakovo dočekao nas je pljusak.

Prvo mjesto u koje smo ušli bio je samostan sestara Sv. Križa gdje nas je dočekala s. Gabrijela. Ispričala nam je nešto o sestrama Sv. Križa te da one slave 150 godina svoga postojanja u Hrvatskoj. Kiša je uskoro stala pa smo mogli razgledati prekrasni vrt pun šarenog cvijeća, te Gospin kip kod kojeg smo se pomolili. Posjetili smo i dječji vrtić kojeg vode sestre sv. Križa. Nakon toga smo prošetali Đakovom te smo stali u slastičarni Korzo gdje smo pojeli sladoled.

Zadnje mjesto koje smo posjetili u Đakovu, bila je đakovačka katedrala. Unutra smo se pomolili i divili se njezinoj ljepoti. Tada smo otišli u autobus i ubrzo smo bili u Našicama.

 Marko Bijuklić