DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU – 03. lipnja 2018.

1. Slavimo Devetu nedjelju kroz godinu. Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa. Sv. misu u 9 sati prikazujemo za sve dobročinitelje crkve i samostana. Izdavačka kuća “UPT” iz Đakova ima prodajnu izložbu svojih knjiga.
U župi Markovac Našički u 11 sati je slavlje sv. Potvrde.

2. U ponedjeljak u 18 sati u Donjoj Motičini je križni put i sv. misa za žrtve drugog svjetskog rata, posebno za one stradale 4. lipnja 1943. godine. Poslije večernje mise je susret čitača u samostanskoj dvorani.

3. U tijeku je pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom. Pobožnost započinje u 18:15 sati. Probe pjevanja naših zborova su nakon večernje svete mise.

4. U srijedu je u Donjoj Motičini ispovijed vjernika i bolesnika u 9 i 17 sati. Susret molitvene zajednice je poslije večernje svete mise.

5. U četvrtak je u Donjoj Motičini zavjetni četvrtak (četvrtak prije Srca Isusova), sv. misa je u 9 sati. Kateheza za odrasle je poslije večernje sv. mise.

6. U petak slavimo blagdan Presvetog Srca Isusova. Svete mise su u župnoj crkvi u 7:00, 9:00 i 18:30 sati. U Donjoj Motičini je zavjetni dan, procesija od kapelice Srca Isusova kreće u 10.30 sati, a potom je sveta misa u crkvi Svih Svetih koju će predslaviti fra Bernardin Plantek.

7. U subotu je spomen Bezgrješnog Srca Marijina, poslije večernje sv. mise je euharistijsko klanjanje. U zagrebačkoj katedrali u 10 sati je svećeničko ređenje, za Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda za svećenike bit će zaređena petorica braće: fra Leopold Palić iz Zagreba, fra Ivica Pečnik iz Svetog Martina kod Križevaca, fra Vedran Kos iz Orahovice, fra Stjepan Hrkač iz Slavonskog Broda i fra Andro Gluščić iz Poljane kod Lipika.

8. Sljedeća nedjelja je Deseta kroz godinu. U nedjelju započinje trodnevnica na čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Svaku večer u 18:00 sati molimo Večernju iz časoslova a nakon toga je antunovska pobožnost. Zadnja dva dana trodnevnice i sv. misu s procesijom na sam blagdan predvodit će fra Gordan Propadalo, franjevac iz Varaždina.

9. U ponedjeljak 25. lipnja organiziramo hodočašće na Trsat. Prijaviti se možete u župnom uredu, o cijeni i točnom vremenu polaska obavijestit ćemo vas kasnije.
10. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – MAK.