PRESVETO TROJSTVO 27. svibnja 2018.

1. Slavimo Presveto Trojstvo. Proštenje je u Čačincima gdje je svečana sveta misa u 11:00 sati. Svibanjske pobožnosti su svakog dana u 18 sati.

2. U ponedjeljak u 19.30 u dvorani “Emaus” je susret Župne zajednice obitelji, na susretu gostuje bračni par Ljubica i Goran Thür iz Požege koji će svjedočiti o sudjelovanju i vođenju bračnih vikenda u Požeškoj biskupiji.

3. U tijeku je pobožnost trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom. Pobožnost započinje u 17:45 sati. Poslije večernje mise u 19.15 u dvorani “Emaus” je pouka za kumove i roditelje koji će sljedeći mjesec krstiti svoju djecu.

4. Srijedom je susret molitvene zajednice poslije večernje svete mise.

5. U četvrtak slavimo zapovijedani blagdan – Tijelovo. Svete mise su u 7:00, 9:00, 11:00 i 18:30 sati. Nakon večernje svete mise je tijelovska procesija oko crkve i samostana. Djevojčice koje žele sudjelovati u procesiji i nositi latice cvijeća neka dođu obučene u bijelo u 17.30 u vjeronaučnu dvoranu.

6. U petak je redoviti susret Frame u 20:00 sati u samostanskoj dvorani. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u mjesecu.

7. U subotu je proba dječjeg pjevačkog zbora u 10 sati. U 18 sati je krunica i čin posvete Bezgrješnom Srcu Marijinu, a poslije mise euharistijsko klanjanje. U Breziku u 18 sati bit će sveta misa povodom 100. obljetnice doseljenja, misu će predvoditi provincijalni ministar fra Ilija Vrdoljak.

8. Sljedeća nedjelja je deveta kroz godinu, ujedno i prva u mjesecu kada se svojim molitvama i prilozima sjećamo našim odgojnih ustanova – sjemeništa. Sv. misu u 9 sati prikazat ćemo za sve naše dobročinitelje. Izdavačka kuća “U pravi trenutak” iz Đakova imat će prodajnu izložbu knjiga. U župi Markovac Našički u 11 sati bit će slavlje sv. Potvrde.

9. U ponedjeljak 25. lipnja organiziramo hodočašće na Trsat. Prijaviti se možete u župnom uredu, o cijeni i točnom vremenu polaska obavijestit ćemo vas kasnije.

10. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila.