SEDMA VAZMENA NEDJELJA – 13. svibnja 2018.

1. Slavimo Sedmu vazmenu nedjelju, ujedno i Majčin dan. U 10 sati je susret Framice. Mjesečna skupština članova Franjevačkog svjetovnog reda je u 16.30 sati. Poslije večernje svete mise u sklopu Dana franjevačke kulture u 19.30 u dvorani “Emaus” bit će recital tekstova iz “Kantuala” fra Filipa Vlahovića Kapušvarca koji će izvesti našički gimnazijalci uz glazbenu pratnju zbora “Snaga Duha”. U župi Velimirovac je proštenje, blagdan Gospe Fatimske.
U tijeku su svibanjske pobožnosti, svakog dana u 18:00 sati molimo krunicu i litanije Majci Božjoj.

2. U utorak se slavi sv. Izidor, zaštitnik poljodjelaca. Sv. misa je u Crnoj Kladi u 16 sati, organiziran je besplatan prijevoz autobusom sa parkirališta ispred crkve, polazak je u 15.00 sati. U tijeku je pobožnost trinaest utoraka u čast sv. Antunu, pobožnost započinje u 17.45, probe pjevanja naših zborova su nakon večernje svete mise.

3. Srijedom poslije večernje svete mise je susret molitvene zajednice, a četvrtkom Kateheza za odrasle.

4. U petak u 9:00 sati i poslijepodne u 15:00 sati je ispovijed ovogodišnjih krizmanika i njihovih roditelja i kumova. U 19.30 u dvorani “Emaus” bit će ispit za krizmanike, a poslije toga proba u crkvi. Redoviti susret Frame je u 20:00 sati u samostanskoj dvorani.

5. U subotu u 10:00 sati je slavlje sv. Potvrde u našoj Župi, predvoditelj sv. mise i krizmatelj bit će generalni vikar msgr. Josip Krpeljević. U subotu uoči Duhova poslije večernje svete mise neće biti redovitog euharistijskog klanjanja. Molitveno duhovsko bdijenje započinje u 21 sat u samostanskom dvorištu, a završit će se sa Misom bdijenja u crkvi. Pozivamo sve, posebno mlade da se pridruže.

6. Sljedeće nedjelje slavimo svetkovinu Duhova. Proštenje je u Gornjoj Motičini i Feričancima gdje su svete mise u 11:00 sati. Završetak je Vazmenog ciklusa crkvene liturgijske godine.
Poslije večernje svete mise u dvorani “Emaus” fra Daniel Patafta održat će izlaganje na temu “Blažena Djevica Marija u franjevačkoj teologiji i duhovnosti.” S ovim predavanjem završavaju ovogodišnji Dani franjevačke kulture u Našicama.

7. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – MAK.