ŠESTA VAZMENA NEDJELJA – 06. svibnja 2018.

1. Slavimo Šestu vazmenu nedjelju. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa. Na misi u 9 sati molimo za sve dobročinitelje crkve i samostana. Svakog dana u 18 sati započinju svibanjske pobožnosti molitvom svete krunice i pjevanjem litanija Majci Božjoj. Prema odluci mjesnog biskupa msgr. Antuna Škvorčevića ovaj mjesec posebno molimo za duhovna zvanja, u svakoj svetoj misi poslije pričesti dodat ćemo molitvu na tu nakanu.
U sklopu dana Franjevačke kulture u Našicama poslije večernje svete mise u dvorani “Emaus” bit će prikazan igrani film “Sv. Antun Padovanski”. Neće biti Biblijskog sata. Slavlje sv. Potvrde je u župi Đurđenovac.

2. U ponedjeljak u 19.30 u dvorani “Emaus” započinje zaručnički tečaj priprave za crkveni brak. Susret čitača je poslije večernje mise u samostanskoj dvorani.

3. Utorkom je u tijeku pobožnost trinaest utoraka u čast sv. Antunu, pobožnost započinje u 17.45, probe pjevanja naših zborova su nakon večernje svete mise.

4. U srijedu poslije večernje svete mise je susret molitvene zajednice. Slavlje sv. Potvrde je u župi Čačinci.

5. U četvrtak se slavi Uzašašće Gospodinovo, svete mise su u župnoj crkvi 7, 9 i 18.30 sati. U kapeli Uzašašća Gospodinova sv. misa je u 11 sati. Neće biti kateheze za odrasle.

6. U petak je blagdan Gospe Trsatske, zaštitnice Hrvatske franj. provincije sv. Ćirila i Metoda. Poslije večernje mise je sastanak Kluba čitatelja duhovne literature. U 20 sati je susret Frame. Frama je imala svoje godišnje izbore. Novo vijeće našičkog bratstva čine: Ana Umiljanović predsjednica, Vanessa Lukas potpredsjednica, Mislav Feger voditelj formacije, Tamara Pilić tajnica i Mislav Mikec blagajnik.

7. U subotu u 10 sati je proba dječjeg pjevačkog zbora, a poslije večernje sv. mise Euharistijsko klanjanje.

8. Sljedeće nedjelje slavimo Sedmu vazmenu nedjelju. Mjesečna skupština Franjevačkog svjetovnog reda bit će u 16.30 sati. Poslije večernje svete mise u 19.30 u dvorani Emaus u sklopu Dana franjevačke kulture bit će recital tekstova iz “Kantuala” fra Filipa Vlahovića Kapušvarca koji će izvesti našički gimnazijalci uz glazbenu pratnju zbora “Snaga Duha”. U župi Velimirovac je proštenje, blagdan Gospe Fatimske.

9. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi svetišta naše župne crkve. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Preporučamo da pratite vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – MAK.