ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU 11. veljače 2017. – Gospa Lurdska

1. Slavimo šestu nedjelju kroz godinu, ujedno blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika. U 10 sati je susret Framice. Nakon večernje svete mise je procesija sa svijećama oko samostana i crkve. Neće biti Biblijskog sata.
2. U ponedjeljak slavimo blagdan Gospe Lurdske u bolničkoj kapeli na misi u 11 sati na kojoj će bolesnici moći primiti sakrament bolesničkog pomazanja. U ponedjeljak započinje tečaj priprave za crkveni brak, susreti su svaku večer u dvorani Emaus u 19.30 sati.
3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18.15 sati.
4. U srijedu slavimo Pepelnicu ili Čistu srijedu. Početak je korizmenog vremena, obvezatan post i nemrs za sve s navršenih 18 godina života. Svete mise su u župnoj crkvi u 7:00, 9:00 i 18:30. Pod svakom misom je obred pepeljenja. Spominjemo se i sv. Valentina, proštenje je u župi Podgorač. Poslije večernje mise je susret molitvene zajednice.
5. U četvrtak je kateheza za odrasle poslije večernje mise.
6. Petkom u korizmi je obvezatan nemrs za sve koji su navršili 14. godinu života, pobožnost križnog puta u našoj župnoj crkvi je u 18:00 sati. Milostinja koja se skuplja petkom u korizmi na zamolbu Biskupa prinijet će se na Veliki Četvrtak u požeškoj katedrali za najugroženije obitelji. Susret Frame je u 20:00 sati.
7. U subotu u 9.30 sati je susret ministranata. U 10 sati je proba dječjeg pjevačkog zbora. Poslije večernje sv. mise je Euharistijsko klanjanje.
8. Sljedeće nedjelje slavimo prvu korizmenu nedjelju. Na župnoj misi u 11 sati biskup Antun Škvorčević krstit će peto dijete obitelji Sabljak iz Zoljana. Volonteri Caritasa organiziraju skupljanje hrane i humanitarnu prodajnu akciju čime se želi pomoći najpotrebnijima u našoj župi. Pobožnost križnog puta bit će u Aleji lipa svake korizmene nedjelje u 15:00 sati. Sljedeće nedjelje u 16:30 sati je redovita skupština Franjevačkog svjetovnog reda.

9. Prijave za župno hodočašće u Asiz od 1-5. srpnja primaju se u župnom uredu.

10. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi crkve i samostana. Preporučamo da čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu Mali koncil – MAK.