Božić, 2017.

received_10212420907491710

Dragi vjernici, braćo i sestre u Isusu Kristu!

 

Slavimo Božić, rođenje maloga Boga u betlehemskoj štalici, u siromaštvu i skromnosti. Slavimo događaj koji je razlog naše duboke nade i radosti: Bog je pohodio svoj narod! Naš Bog više nije daleki i nepoznati Bog, ne skriva se više, na tako jednostavan način Bog ulazi u ljudsku povijest jer želi susresti svoja stvorenja, obasjati ih svojim svjetlom, zagrliti zagrljajem ljubavi i nježnosti. U Isusu Kristu Bog nam otkriva svoje nježno lice, Bog nam otkriva svoju duboku želju i čežnju za nama. Bog objave, kako nam svjedoči Biblija, je živi Bog, Bog koji traži čovjeka, koji ga predusreće na njegovim osobnim i zajedničkim putovima. I ovoga Božića Bog nas iznova poziva da zastanemo pred novorođenim Kraljem i da se zapitamo ima li mjesta za njega u našem životu, u našim srcima, domovima i obiteljima. Bog želi ući k nama, prebivati s nama jer njegovo je ime Emanuel – Bog s nama, njegovo ime je Isus – onaj koji nas spašava od naših grijeha. U vremenu kada su mnoga ljudska srca ohladnjela i postala nesposobna za ljubav, kada mnogi napuštaju svoja ognjišta i kada se sve više gube istinske moralne, kršćanske i ljudske vrijednosti, Isus dolazi i kuca na naša vrata kako bismo ga primili u naše živote i u njemu pronašli pravi smisao i istinu života, sposobnost za ljubav i zajedništvo sa svakim čovjekom.

Želim vam, dragi župljani i svi ljudi dobre volje, da ovoga Božića, u novorođenom Isusu ponovno  pronađete radost i utjehu Božje i ljudske blizine, i da ovih dana u svim srcima odzvanja radosni pjeva Anđela u božićnoj noći: “Slava Bogu na visini, a na zemlji mir ljudima dobre volje!”

U svoje osobno ime i u ime braće franjevaca koji djelujemo u ovoj našoj župi Sv. Antuna Padovanskog u Našicama, najiskrenije vas pozdravljam, čestitam sretan i blagoslovljen Božić i želim obilje mira i Božjega blagoslova ovih milosnih blagdanskih dana.

 

fra Zoran