TREĆI EUHARISTIJSKI KONGRES POŽEŠKE BISKUPIJE – 24. rujna 2017.

Od ove nedjelje započinje bliža priprava za Treći euharistijski kongres Požeške biskupije. Euharistijski kongres je najveće očitovanje vjere i zajedništva jedne mjesne Crkve okupljene oko Isusa Krista u Euharistiji. To je skup svih vjernika naše Biskupije koji će se okupiti na euharistijskom slavlju u Požegi 24. rujna u 10 sati koje će predvoditi kardinal Stanislaw Dziwisz, tajnik sv. Ivana Pavla II., utemeljitelja naše Biskupije.

Kongres započinjem okupljanjem mladih u subotu, 23. rujna u Požegi, s prigodnim glazbenim i duhovnim programom, te cjelonoćnim euharistijskim klanjanjem. Za naš dekanat određeni sat bdijenja je od 3-4 u noći, a za mlade koji će se prijaviti bit će organiziran poseban smještaj po obiteljima.

Bit će mogućnost dolaska autobusima i osobnim prijevozom. Za osobna vozila parkiralište će biti na širokom terenu pokraj Orljave, preko puta starog autobusnog kolodvora.

Naša župa organizira dva autobusa za vjernike i jedan autobus za najbliže župne suradnike: čitače, ministrante, pjevače, sakristane, članove Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća. Za vjernike cijena karte će biti 50 kuna a polazak je u nedjelju 24. rujna u 7.30. Na trgu ispred katedrale u Požegi bit će postavljene kongresne zastave svake župe na mjestu predviđenom za vjernike dotične župe. Ministranti će ponijeti svoja ministrantska odijela i imat će posebno mjesto na misi, kao i pjevači koji će formirati veliki crkveni zbor.

Kongresni pretprogram započet će u nedjelju na sam dan Kongresa u 9 sati dolaskom lika Gospe Voćinske.

Sljedeće nedjelje, 10. rujna, bit svjedočenje naše karitativne osjetljivosti za bližnjega u nevolji. U svim župama Biskupije skupljat će se novčani prilozi za izgradnju kuće jedne siromašne samohrane majke s troje djece i ti će prinosi biti uključeni u prinos darova na samoj misi Kongresa.

U tjednu pred Kongres u svim župama bit će trodnevnica klanjanja pred Presvetim, a dan uoči Kongresa, u subotu u 18.30 zvona će na svim župnim crkvama označiti početak Kongresa.

Neka nam Gospodin udijeli sveti žar da se duhovno pravo raspoložimo i pripravimo za sudjelovanje na euharistijskom veleslavlju u Požegi o 20. obljetnici uspostave naše Biskupije.