JEDANAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 18. lipnja 2017.

1. Slavimo Jedanaestu nedjelju kroz godinu.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18.15 sati. Probe pjevanja naših zborova su poslije večernje sv. mise.

3. Od ove nedjelje nema tjednih susreta molitvene zajednice i kateheza za odrasle.

4. U četvrtak je zavjetni četvrtak u Donjoj Motičini (četvrtak prije Srca Isusova) i u Zoljanu (četvrtak prije sv. Petra i Pavla). U Donjoj Motičini ispovijed vjernika i bolesnika započinje u 9 sati, a sveta misa je u 9.30. U Zoljanu je zavjetna misa u 9 sati.

5. U petak slavimo blagdan Presvetog Srca Isusova. Svete mise su u župnoj crkvi u 7:00, 9:00 i 18:30 sati. U Donjoj Motičini je zavjetni dan, procesija od kapelice Srca Isusova kreće u 10.30 sati, a potom je sveta misa u crkvi Svih Svetih koju će predslaviti fra Josip Vukoja. Nakon večernje svete mise u 19.30 u dvorani Emaus bit će manifestacija Ivanjski krijes u organizaciji Udruge DarNa Našice.

6. U subotu slavimo svetkovinu rođenja sv. Ivana Krstitelja, proštenje je u Crncu gdje je svečana sv. misa u 11 sati. U požeškoj katedrali u 10 sati je slavlje svećeničkog ređenja dvojice đakona. Naša župa u subotu hodočasti na Trsat, polazak je u 3 sata ujutro. Poslije večernje mise je redovito euharistijsko klanjanje.

7. Slijedeća nedjelja je Dvanaesta kroz godinu. U domovini slavimo Dan državnosti, u 17.30 je polaganje vijenaca i molitva ispred spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” a u 18.30 sv. misa za domovinu. Sljedeće nedjelje pred svetkovinu sv. Petra i Pavla, molimo za papu Franju i skupljamo novčane priloge za potrebe “Apostolske Stolice”, tzv. “Petrov novčić”. Prošle godine za »Petrov novčić« u našoj Biskupiji sabrali smo iznos od 103.575,82  kn. Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, msgr. Alessandro D’Errico poslao je u ime Svetog Oca iskrenu zahvalu vjernicima Požeške biskupije za taj dar.

8. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak.