Budite mudri i vodite se Božjom rječju

Željela bih vam ispričati svoju priču pa ako ona i samo jednu osobu potakne na razmišljanje te učini da se uvide opasnosti koje nam se svakodnevno nude u izobilju, svjedočanstvo će ispuniti svoju svrhu. Želim vam nešto reći o opasnostima tarot karata, horoskopa, sanjarica, bioenergije i svim sličnim pravcima. U Svetom pismu piše crno na bijelo tko takvo što čini, gadi se Bogu!

Bilo je to prije desetak godina, a nešto i poslije… Uglavnom, tada Isusa nisam poznavala i nije mi bio bitan. A bila sam u onim kriznim godinama u životu oko osamnaeste. Trebalo je započeti živjeti drukčije, ozbiljnije nakon škole, a ja nekako nisam znala kako i gdje da krenem. I ne znam ni sama kako sam došla do tih brojeva tarot karata i počela zvati. Ljudi koje rade na tim telefonima jako su dobri psiholozi i znaju što reći i kako manipulirati osobama nesigurnim u sebe. Svi su me ti pravci proricanja impresionirali jer ja tada nisam znala da gubim svoj dušu i da iza toga stoji sami Zli. Iako sam išla u crkvu i ponekad tamo čula da crkva to ne odobrava, to nije dopiralo do moga srca i nisam  znala da toliko griešim. Poslije sam spoznala da je to grijeh protiv prve Božje zapovjedi: baveći se tarotrom i ostalim zlima ovoga svijeta priznajemo druge osobe za bogove i proroke u našem životu i njima vjerujemo, kao da nas oni mogu izliječiti i proreći nam budućnost. A naš Bog je ljubomorni bog i kaže:  Nemaj drugih Bogova uz mene… Slično bijaše i s bioenergijom. Imala sam i još uvijek imam velike bolove u leđima, ramenima, migrene… Tako sam pošla na bioenergiju nekako sa strahom jer je moje srce vjerojatno već uviđalo da to nije dobro. Kada smo stigli do iscjelitelja, čovjek je pjevao svete pjesme i u sobi je bio veliki križ… Malo sam se umirila. Koje li zablude!? Vuk odjeven u janjeće krzno…

Napokon u moj život ulazi Isus. Kroz duhovne obnove pokojnog fra Ivana Mikića počelo je moje obraćenje i spoznaja živog sveprisutnog Boga! Ali, istovremeno su me napastovale misli protiv Boga. Teško sam se noslila s tim i bila jako uplašena, ali kroz svjedočanstva drugih naučila sam što je to. U razgovoru s fra Ivanom čula sam da ih ne treba ispovijedati jer nisu moje voljne misli, već su to zapravo napadi Zloga. Htjela sam ići za Isusom i zli me u tome pokušao na taj način spriječiti i uplašiti. Fra Ivan je izmolio molitvu otklinjanja i uz podršku mojih prijateljica i njihovih ohrabrenja to je postupno prošlo. A ja sam prionula za Isusom i još ga više uzljubila. Kroz mnoge seminare, susrete, i duhovne obnove shvatila sam da iz svih lutanja kao što je joga, kiropraktika, tarot-karte, akumpunktura te razna druga idolopoklonstva, kojih je danas bezbroj, stoje zlodusi.

Tijekom duhovnih vježbi sam osjetila da mi nedostaje životne radosti, punine života ljubljenog djeteta Božjeg. Mislim da je tada došao konačni obračun: ponovno su se javile zle misli, ali nekako jače i opasnije. Borila sam se svime šta nam je Isus ostavio za borbu protiv zloga: Sveto pismo, blgoslovljena voda, krunica, pomoć svećenika, zajednička molitva… Božja riječ me posebno pratila i davala mi snagu i pouzdanje u tim teškim trenutcima… Isus mi je govorio: tu sam za tebe i neću te ostaviti. Blagoslovljeni koji žive po propisima Gospodnjim!

Hvala Bogu prošlo je! Nisam poslustala iako je bilo jako teško. Eto, nakon dugo vremena još su tragovi Zloga bili prisutni u mom životu. Tada sam postala svjesna koliko se Zli grčevito bori za svaku dušu, kao ričući lav… Tada puno toga nisam znala i zato želim ovo podjeliti s onima koji nisu svjesni opasnosti kojima smo svakodnevno okruženi. Takvi brojevi i kontakti se nude u novinama, na televiziji, internetu, a iza toga stoji Zli. To se protivi Božjim zapovjedima. Ništa dobro nećete dobiti pođete li tim putem, a izgubit ćete ono jedino vrijedno što imamo za vječnost  – dušu… Iako to činite samo iz radoznalosti, ili kakvog god razloga, ipak će se opeći na tu opasnu vatru čak i onaj tko ne vjeruje, zato bježite od toga i druge upozoravajte na tu opasnu vatru! Potrebna je teška borba da bismo se vratili na pravi put. Iako nam se ti pravci čine moderni, duhovni,  in…pitam se: Ima li išta tajanstvenije i veće od Isusa, od Njegova začeća, rođenja, smrti i uskrsnuća!? Prionite uz Njega – uz otajstvo Ljubavi i naći ćete sve što ljudskom srcu treba!

Nataša